Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą i mocz przez około 60 minut. W tym czasie ugotuj ziemniaki i buraki oraz jajka na twardo. Następnie odsącz i pokrój w kostkę.
Obraną cebulę, ogórki konserwowe oraz obrane, ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę.
Ugotowane buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Obrane jajka również zetrzyj, ale na tarce o drobnych oczkach.
Na dnie szklanego naczynia układaj warstwy składników. Zacznij od śledzi, dodaj 2 łyżki majonezu i oprócz pieprzem. Następnie układaj kolejno cebulę, ogórki i ziemniaki. Dodaj kolejną warstwę majonezu i pieprz. Dalej buraki, znów majonez z pieprzem i na koniec jajka.
Całość posyp startym żółtym serem.
ola